Quality Café logó, csomagolásA cél egy olyan kávézólánc brand kialakítása volt, amely minőségi kávéfajták értékesítésével is foglalkozik. Kézenfekvő volt a névválasztás, ami egyben egy tipográfiai lehetőséget is magában rejt. A cég nevének kezdőbetűi egymásra helyezve egy kávéscsészét formálnak. Erre a hatásra segít rá a „Q” betű közepének barna színe is ami a későbbi csomagolásokon színkódolásra is alkalmazható. A logotípia egy modern, játékos betűtípus ezért oldja az embléma geometrikus zártságát.

   A csészében lévő barna szín különböző árnyalatai a kávé pörkölésének fajtáját jelöli. A „C” betű, azaz a csészealjakon található gyűrűk színei háromféle variációt kínálnak a különböző kávétermő területek jelölésére. A három vidám szín, a kék, a zöld és a sárga jól harmonizál a logotípia barna színével. Ehhez a barna színhez igazodnak a csomagolások natúr színű, barnás árnyalatú kartondobozai, és a cimkék bézs alapszíne is.


    


   

            


A csomagolások előre gyárthatók mert a natúr papírdobozokon és tasakokon csak a cégnév szerepel az embléma logotípiájaként. Ez készülhet szitázva, tamponnyomással vagy akár klisével égetve. A csomagolás többi részét felragasztható matricák képezik amelyek a megfelelő kávéfajtákhoz és pörkölési típusokhoz alkalmazhatók minden kiszerelésben. A dobozok alján egységes méretű matrica szolgál a kötelező információk és az utólagosan bélyegezhető szavatossági idő feltüntetésére.1 megjegyzés:

 1. Gratulálok!

  Nekem naggggyon nagggyon tetszik!
  Mint kávézó embernek és mint keresztyénnek, mert ott a halacska (művtöri) a névben.:-)
  Mégegyszer gratula!

  Üdv,
  Gyu

  VálaszTörlés