Danube Energiaital embléma és csomagolás terve


















Danube Music TV embléma terve


Képernyő használat




Tv spot




Danube Bank embléma terve




Embléma
Arculat






Használt betűtípusok



Zsirai pincészet embléma és borcimke tervezés pályázata, 2009



Ez a terv egy modern és erőteljes leképezés. Az itt ábrázolt „ZS” betű egy palack sziluettjét formálja meg. A „Z” betű megfordítva félreérthetetlenül „S” betűnek olvasható és így, a függőleges tengely mentén tükrözött jel egy szabályos forgástestet mutat. A szimmetria a rendet és az egyensúlyt szimbolizálva megnyugtató stabilitást sugároz. A keskeny magas palack elegáns, modernsége ellenére tradícionális hatással bír. Magassága és felfelé szűkülő nyaka ugyanis optikai hatásában egy monumentális oszlopra emlékeztet. Ez a felfelé mutató, biztos alapokon nyugvó szimbólum a márka piacképességét sugallja, erősítve a vásárló bizalmát a termék minősége iránt. A hozzá társított felirat is ezt az erőt képviseli. Külső ívei néhol kerekdedek mint a szőlőszemek, de belül sarkos, zárt és rendezett.
Szigorú, akár a jó bor készítésének metódusa. 




6 puttonyos Tokaji Aszú cimketerv




Tokaji – Katika Cuvée látványterv





Tokaji – Katika Cuvée cimketerv







6 puttonyos Tokaji Aszú cimketerv











6 puttonyos Tokaji Aszú látványterv



Egyéb felhasználás





Sláger Tv embléma terve, 2009



A 70-80-as évek slágereit összegyüjtő tematikus zenei műsor embléma terve.



Az eredeti megrendelői elékpzelés szerint neoncsö felirat hangulatot próbáltam megfogni és megtoldani a korstílusra jellemző hanghordozó képével.

Mozgó változat a tv spothoz.



A Nyitott könyvműhely kiadó embléma terve







A vizuális kulcs egy a kiadó kezdőbetűjének stilizált változatára épít. Az „ny” betű két elforgatott elemből áll ami egy ambigramma. Ez azt jelenti, hogy 180°-ban elforgatva is ugyanazt a képet kapjuk. Ez az állandóságot és a rendet is tükröző szimbólum szabályossága miatt is vonzó az emberi szem számára. 







Jelszerűségéből adódóan a felhasználása a gerincen a tipó elhagyásával is működhet. 






Nem utolsó sorban a jelben benne van két felülnézetben lévő, kinyílló könyv sziluettje is.

Pecás és Vadász Tv ebléma terve




A „Pecás és Vadász Televízió” logójának tervezésekor nem használtam bonyolult formákat, mint horgászbotot szerelvényekkel, szarvasagancsot vagy különböző fegyvereket. Szerintem az adó eblémájánál fontos, hogy felismerhető, egyedi, más adók emblémájától megkülönböztethető legyen. A terv inkább csak a kezdőbetűkre helyezi a hangsúlyt. Mindkét téma egy-egy főbb motívumát emeltem ki. Ez a „hal és a töltény” reduktív felhasználása volt. Miközben betűként is funkcionálnak, ezek a stilizált formák megengedik, hogy jelentéssel töltsük meg őket. Mindezt anélkül, hogy ez az olvashatóság rovására menne. 







A tervet felirattal készítettem el, de a képernyő felhasználás során elhagynám azt.